Сучасні кухонні ножі в європейському стилі з мечами з нержавіючої сталі марки 5Cr15Mov, загартованої до 55 HRC. Леза цих ножів чудово точать і дуже легко правляться. Рукоятки ножів виготовлені із стійкого пластику, тому ножі без проблем можна мити у посудомийній машині. Важливо, що клинок відокремлений від рукояті суцільнометалевим болестером, як у професійних кухонних ножах, так, що для щілин, в яких міг би скупчитися бруд, просто немає місця.
До складу набору входять такі інструменти: великий ніж шеф , ніж для хліба, ніж для нарізки, універсальний ніж та ніж для коренеплодів. Ніж шеф – головний ніж на кухні. Недаремно його назвали «ніж-шеф кухаря» - це його основний робочий інструмент, яким провадиться більша частина робіт на кухні, що виконуються ножем. Основне завдання такого ножа - шатківниця і нарізка практично будь-яких продуктів. Ніж виконаний у традиційному європейському стилі і підходить для більшості продуктів і роботи в загальноприйнятій для європейця манері. хліба. Тонка зведення довгого клинка в поєднанні з хвилястим заточуванням чудово справляються з м'яким хлібом з хрусткою скоринкою. Випуклі зубці унікального серрейтерного заточування, немов десятки маленьких опуклих різців ріже і тверду скоринку і м'яку серцевину. Але не тільки для хліба підходять такі ножі – з будь-яким продуктом, що має жорстку скоринку і м'яку серцевину впорається цей ніж. Він чудово підійде для помідорів, їм комфортно розрізати кавун або диню, а завдяки довгому клинку легко впорається з гарбузом. Також ці ножі дуже добре справляються із сиром. Ніж для нарізки - ніж, основною роботою якого є нарізка. Ковбаса, приготоване м'ясо, в'язкі овочі та продукти для нарізки яких потрібний довгий клинок. Вузький клинок чудово врізається в поверхню, що розрізається, і легко відокремлює шматок за шматочком. Завдяки довжині клинка, таким ножем не потрібно довго &пиляти» продукт, що розрізається, а досить одного, максимум двох, широких різів, що дозволяє отримати акуратні і рівні скибочки. Універсальний ніж -інструмент для найширшого спектра завдань і придатний там, де основний великий ніж може виявитися занадто неповоротким. На звичайних домашніх кухнях подібні ножі є основними, тими, якими виконується більшість всіх робіт. Часто ці ножі використовуються для очищення коренеплодів, нарізки овочів і напівфабрикатів, а іноді й просто є єдиним ножем на кухні. Нерідко саме такі ножі називають «основними», що на думку кухарів докорінно не вірно, але міцно узвичаїлося домашньої кухні і підтверджує універсальність подібних ножів.
Ніж для очищення -ніж для тонких робіт і придатний там де основний великий ніж може виявитися недостатньо маневреним. Від чищення картоплі та інших коренеплодів до зняття шкірки з цитрусів та виїмки дрібних хрящів з відбивної. Ну і просто намазати масло на хліб зручніше невеликим ножем.
Також у комплект входять ножі для стейків, які є високоякісними столовими ножами. Зрозуміло, нікому на думку не спаде різати продукти на тарілці кухонними ножами, тому в наборі передбачені столові ножі, які збережуть ріжучу кромку основних ножів.
Усі інструменти зібрані в металеву підставку передового дизайну. Підставка має ковзаючі гумові ніжки і чудово виглядає. Подібна стильна підставка для інструментів може стати яскравим аксесуаром для сучасної кухні та збереже ваші ножі. У такій підставці ножі завжди будуть напоготові і під рукою.